۱۶ شهریور ۱۳۸۸، ۱۰:۵۵

جلال ذکایی در گفتگو با مهر:

ایران رتبه چهارم خاورمیانه در صنعت چاپ را داراست

ایران رتبه چهارم خاورمیانه در صنعت چاپ را داراست

قزوین - خبرگزاری مهر: مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با داشتن تجهیزات و امکانات مناسب چاپ در تولید فیلم و فویل خودکفا شده ایم و در صنعت چاپ در خاورمیانه رتبه چهارم را داریم.

جلال ذکایی در حاشیه برگزاری همایش صنعت چاپ استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین اظهار داشت: در حال حاضر پنج هزار واحد چاپ در کشور فعال است که زمینه اشتغال 25 هزار نفر را در سراسر کشور ایجاد کرده است.

وی افزود: در لیتوگرافی، چاپ سیلک، افست و سایر روشهای چاپی و عملیات تکمیلی وضعیت مناسبی داریم.

ذکایی یادآور شد: متاسفانه در سال گذشته به دلیل سیاست انقباضی بانکها در جذب اعتبارات توفیقی نداشتیم که به منظور حمایت از این صنعت در قانون بودجه و بودجه های سنواتی منابع ارزی و ریالی درنظر گرفته شد که در صورت تصویب آن در مجلس گام بزرگی در نوسازی ماشین آلات صنعت چاپ در کشور برداشته می شود.

وی اظهار داشت: در سال 84 برای اولین بار اختصاص ردیف بودجه ای برای توسعه فعالیتهای صنعت چاپ پیشنهاد شد که هرچند کافی نبود اما نقطه شروعی بود برای توسعه فعالیتهای آموزشی که این کار درآینده هم در بخش فنی و حرفه ای، متوسطه برای دانش آموزان و تکمیلی در سطح دانشگاهها اجرا خواهد شد.

ذکایی فعالیت مرکز علمی کاربردی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را با رشته های مرتبط مانند چاپ، طراحی چاپ و بسته بندی در تربیت نیروی انسانی ماهر موثر دانست و افزود: با تجمیع واحدهای کوچک چاپ و تبدیل آنها به سرمایه گذاریهای کلان در قالب شهرکهای چاپ، گامهای حمایتی از این صنعت برداشته می شود.

وی تصریح کرد: در استانهایی که قابلیت و استعداد احداث شهرکهای چاپ را داشته باشند با پیشنهاد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرکها راه اندازی می شود که تاکنون عملیات ساخت شهرکهای چاپ در تهران و قم آغاز شده و در شهر مشهد با جانمایی و اصفهان و تبریز با تدارک امور در حال اجرایی شدن است.

مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در استانهایی که ظرفیت آنها به حد نصاب احداث شهرک چاپ نرسد، خوشه های صنعتی چاپ در دل شهرکهای صنعتی ایجاد خواهد شد.

15 هزار نفر از شاغلان صنعت چاپ در تهران فعال هستند

وی از اشتغال 25 هزار نفر در صنعت چاپ کشور خبر داد و اضافه کرد: 15 هزار نفر از این افراد در تهران فعالیت می کنند.

ذکایی توسعه صنعت چاپ در کشور را نامتوازن خواند و گفت: بیش از نیمی از ظرفیت و امکانات صنعت چاپ کشور در تهران مستقر و متمرکز شده که بدلیل نبود نگاه متوازن، طرح آمایش صنعت چاپ آماده شده که فاز اول آن به پایان رسیده که در فاز بعدی مجوز فعالیت چاپ بر اساس نیاز استانها صادر خواهد شد.

وی از تهیه پیش نویس فعالیت مالیاتی چاپخانه داران هم خبر داد و اظهار داشت: با اجرای این طرح بخشی از مشکلات شاغلان این بخش حل خواهد شد.

واردات یک میلیارد دلار کاغذ

ذکایی در خصوص نیاز کشور به کاغذ هم گفت: سالیانه یک میلیارد دلار کاغذ وارد کشور می شود که تنها بخشی از کاغذ در داخل کشور تولید می شود که در وزارت صنایع و معادن باید در خصوص قطع وابستگی به کاغذ و مقوا اقدام و برنامه ریزی لازم انجام شود.

ذکایی جایگاه کشور در صنعت چاپ در خاورمیانه را در رتبه چهارم ذکر کرد و گفت: در صنعت پیش از چاپ و حین چاپ و پس از آن وضعیت خوبی داریم اما در خصوص عملیات تکمیلی چاپ و صحافی وضعیت ما مناسب نیست که به دلیل تیراژ محدود چاپ کتاب و مطبوعات، سرمایه گذاری در این زمینه غیر اقتصادی است.

وی افزود: نیاز بخش چاپ کتاب و مطبوعات در داخل تامین می شود اما در بسته بندی به دلیل نوع کاغذ مورد نیاز که از نوع چند لایه (مقوای تتراپک) است به دلیل عدم تولید در داخل با مشکلاتی مواجه هستیم که باید حل شود.

نهمین جشنواره صنعت چاپ آبان ماه در تهران برگزار می شود 

ذکایی از برپایی جشنواره نهم چاپ در آبان ماه امسال در تهران خبر داد و اظهار داشت: رویکرد جشنواره نهم که از سیزدهم تا پانزدهم آبان ماه برگزار می شود توجه به کیفیت چاپ و مستندسازی است.

وی توجه به آموزش برای ارتقا سطح علمی و تخصصی دست اندرکاران صنعت چاپ را از دیگر برنامه های امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری اعلام کرد.

کد خبر 942927

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha